Dé praktijk voor fysiotherapie!!

Team

Marc van Vilsteren. Algemeen fysiotherapeut /praktijkhouder sinds 1983. Hiervoor heb ik de opleiding tot gymnastiekleraar gevolgd aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Vanuit deze opleiding is mijn interesse ontstaan van het menselijk bewegen. Mijn aandachtsgebied binnen de praktijk zijn derhalve de sporters. Samen met Belinda en Ronald ( mijn twee medewerkers) proberen we fysiotherapeutische zorg te geven die dicht bij de cliënt staat. Wat kunnen we de cliënt bieden om het bewegend functioneren van de cliënt samen met de cliënt te optimaliseren. Ik ben de hele dinsdag en vrijdag in de praktijk en daarnaast regelmatig in de oefenzaal/fitnessruimte in de dependance te Heerjansdam aanwezig.

Marc van Vilsteren: BIG nummer: 89035337604

Belinda Kasius. Sinds 1995 als fysiotherapeut werkzaam in de praktijk. Ik werk 3 dagen. In mijn werk wil ik de mensen graag leren bewuster met hun lichaam om te gaan. Zo kan ik ze helpen de oplossing te vinden voor hun klachten. Naast de veel voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat houd ik mij verder bezig met:

 • Bekkenklachten tijdens en/of na de zwangerschap.
  Ik begeleid vrouwen met adviezen en oefeningen om de zwangerschap zo prettig mogelijk uit te dragen tot de bevalling. Als er na de bevalling nog sprake is van klachten ziet de behandeling er anders uit. De behandeling is dan meer gericht op kracht en stabiliteit en er wordt intensiever getraind .
 • Bekkenbodemklachten bij volwassenen en bij kinderen vanaf 6 jaar.
  Urine-incontinentie is een veel voorkomend probleem. Na onderzoek zal blijken of de bekkenbodemspieren te slap of juist te sterk zijn. Vervolgens gaan we dan aan de slag met adviezen en oefeningen voor een juiste toilethouding en leefstijl. Ook kinderen kunnen problemen hebben met hun plas of ontlasting. Dan wordt op het nivo van het kind op speelse wijze uitgelegd hoe de bekkenbodem werkt en hoe ze hier beter mee kunnen omgaan. Oefenen staat hierbij centraal.
 • Duizeligheidklachten.
  Regelmatig zie ik mensen met duizeligheidklachten. Allereerst is het van belang om proberen de oorzaak te achterhalen. Daarna zijn er verschillende behandelingen mogelijk om de duizeligheid te verminderen dan wel er beter mee om te kunnen gaan.
 • Ontspanning en ademhaling.
  Veel mensen zijn zich niet bewust van de spanning die ze bij zich dragen of ze zijn niet in staat hier iets aan te doen. Ik probeer de mensen bewuster te maken deze spanning te kunnen en mogen voelen, en vervolgens hiermee om te gaan. Bewuste ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol, waardoor de controle hiervan tijdens stressmomenten wordt verbeterd.

Belinda Kasius : BIG nummer: 59044820004

Ronald de Groot. In 2001 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hoge School Rotterdam en in 2006 als manueel therapeut te Amersfoort (SOMT). Vanaf 2001 ben ik werkzaam in deze praktijk. Hier ben ik op de maandag, woensdag en donderdag. De dinsdag ben ik aanwezig op de dependance. Ik ben een open, enthousiaste therapeut die een persoonlijke benaderingswijze belangrijk vind. Ik zie het als een uitdaging mensen te behandelen en te coachen om gezamenlijk tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Sinds 2016 ben ik ook geregistreerd Kinder-manueel therapeut.
Hopelijk kan ik wanneer het nodig is u van dienst zijn.

Ronald de Groot : BIG nummer: 69055460504